Bravo!-festivaalin yhteydessä järjestetään monipuolista taidekasvatusta. Tältä sivulta löydät lisätietoa työpajoista, lasten ja nuorten valmistamista esityksistä sekä Lapsiraadista.

Lisäksi festivaalin avajaisissa ja perhepäivissä on tarjolla avoimia ja maksuttomia työpajoja ja muuta hauskaa toimintaa, lue lisää perhepäivistä täältä

DREAMING

Nuorten valmistama esitys, jossa uni ja unelmointi sekoittuvat absurdiksi seikkailuksi

Tiistaina 19.3 klo 18.30 Kauppakeskus AINOA, 2. krs tapahtuma-aukio, Espoo
Kieli: Lähes sanaton / suomi / englanti
Ikäsuositus: yli 5-vuotiaille
Kesto: n. 15 min
Vapaa pääsy

”Vain olemalla poikkeus voi olla muutoksessa”

Esitys on valmistunut esityksen valmistamisen kurssilla, jolla lähtökohtana on ollut kokeilla miten monitaiteinen esitys syntyy. Esitys on luotu yhdessä nuorten kanssa tutkimalla, miten tila ja eri materiaalit kuten kangas, jätesäkki tai iso pala paperia voi toimia esityksen lähtökohtana.

Esiintyjät: Anaelle Luhala, Oona Niemi, Eshioname Oshoremor, Anni Vehkaoja, Siiri Viherlaakso

Ohjaajina toimivat Riikka Niemistö ja Hilla Hanhela. Teos on osa Bravo!-festivaalin taidekasvatusprojektia ja osa Niemistön ja Hanhelan teatteriopettajan maisteriohjelman opetusharjoittelua Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Oulunkylän ala-asteen Veräjälaakson toimipisteen 4C-luokan taideprojekti:
Sala-MAJA-What?

Pe 22.3. klo 13 ja klo 14.40  Annantalo
Esitys liikkuu ensimmäisestä kerroksesta toiseen kerrokseen
Kesto n. 15 min.
Kieli: Lähes sanaton / suomi
Vapaa pääsy

Keitä ovat Panda ja Norsu, Nalle, Myyrä ja Nuuskamuikkunen, Ankka ja Pate, Lemmenkämmenet, Seikkailija Bob, Ystävämme Jarmo tai Tero ja Matti? Miten he asuvat, mistä he tykkäävät?

Sala-MAJA-What? on esitystaiteellinen teos, jossa ala-astelaisten mielikuvitus herää henkiin. Yleisöä liikutetaan pitkin Annantalon käytäviä ja he pääsevät tutustumaan oppilaiden rakentamiin pienoismalleihin sekä niiden asukkaisiin.

Teos on syntynyt osana Oulunkylän ala-asteen Veräjälaakson toimipisteen 4C-luokan taideprojektia. Teoksen ideointivaiheessa lapset sukelsivat majojen maailmoihin ja pohtivat, mistä materiaaleista majoja voisi rakentaa ja mitä niissä voisi tehdä? Entä millainen olisi unelmien maja? Lapset ideoivat, piirsivät ja rakensivat erilaisia majoja. Prosessin aikana loihdittiin myös köysihissi puolapuihin, monikerroksinen talomaja portaikkoon sekä nuotiopaikka jumppasalin lattialle.

Majassa saa olla piilossa, majassa voi olla kaverin kanssa
… ja majassa voi vaklailla muita!

Projektia ohjaavat Riikka Niemistö ja Anni Vainio.


Afro Fusion -tanssin työpaja 10-15-vuotiaille! (Pajat täyteen varattu)

Työpaja liittyy esitykseen "The Lava Forest", joka nähdään Bravo!-festivaalilla maaliskuussa 2024. Työpajan vetää esiintyjä Hawa Janlo. Hawa hyödyntää kokemustaan Afro Fusion -tanssista. Afro Fusionissa on sekoitettu eri tyylejä Afrikan mantereelta, askeleita on muun muassa tanssityyleistä Azonto (Ghana), Konto (Nigeria), Ndombolo (Kongo).

Työpajan aika ja paikka:
To 21.3.2024 klo 10.00 ja 12.00 Pohjoismaisen kulttuuripisteen kirjasto, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki

Työpajan kesto on 60 min. Ota mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet.
Huom! Pajat ovat täynnä.

Hawa Janlo (s. 1997) on tanssija ja näyttelijä, joka on syntynyt ja asuu Oslossa ja jonka juuret ovat Gambiassa. Tanssimisen lisäksi hän on muun muassa työskennellyt teatterissa. Hawa on valmistunut näyttelijäksi Nordic Black Theater; Nordic Black Xpress -opintoohjelmasta. Hawa on opettanut paljon tanssia ja vetääkin usein erityisesti Afro Fusion -tanssityöpajoja.

Lapsiraati

Bravo!-festivaaleilla on ollut tapana kannustaa lapsia keskustelemaan taiteesta ja näkemistään esityksistä. Bravo!-festivaaleihin on osallistunut Teatteri Ilmi Ö.:n järjestämä lapsiraati. Eri ikäisistä lapsista ja nuorista koostuva lapsiraati katsoo festivaalin esityksiä, keskustelee niistä ja antaa palautetta. Vuoden 2021 Bravo! online -festivaalin palautteet ovat katsottavissa lyhyinä videoina tällä sivulla.

Lapsiraati käy katsastamassa Bravo!-festivaalin esitykset myös vuoden 2024 festivaalilla! Lapsiraati antaa palautetta esiintyville ryhmille ja kertoo ajatuksiaan festivaalista loppukokoontumisessa Annantalolla perjantaina 22.3.2024.

Tapaa vuoden 2021 lapsiraati eli Elvis, Mc Kurre, Kynsipanda ja kumppanit ja kuuntele huikeita kommentteja suoraan lasten suusta! Nähdäksesi videot sinun tulee hyväksyä evästeet. 

Lapsiraadin palautteita Kompani Giraffin Tvärslöjd-esityksestä.

Lapsiraadin palautteita Teater Kojanin Vi och vilda väsen -esityksestä.

Lapsiraadin palautteita Anna and Arji's Broom Cupboard -jaksoista.

Lapsiraadin palautteita Red Nose Companyn esityksestä Keisarin uudet vaatteet.

Lapsiraadin palautteita Circo Aereon teoksesta Lion - the Weird and Magical Abracadabra Show.

Lapsiraadin palautteita Ilmatilan esityksestä Opuntia.

Lapsiraadin palautteita Teatro Al Vacion esityksestä NADA.

Lapsiraadin palautteita Teatteri Qo & Karavanin lyhytelokuvista Kaukokaiku - GÖG ja VSKHNA.

Lapsiraadin palautteita Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen ja TEHDAS Teatterin esityksestä Prinsessa Pikkiriikki - kaikkien tuhmuroijien sankari.

Lapsiraadin palautteita Company Portmanteaun esityksestä Piste, Piste, Piste.

Lapsiraadin palautteita Claire Parsons Co:n esityksestä SOON SWOON.