Bravo!-festivaali

OFF-ohjelmisto

Bravo!-festivaalin OFF-ohjelmistossa runsas kattaus upeita esityksiä lapsille ja nuorille! Ohjelmisto on koottu lapsille ja nuorille suunnatun esittävän taiteen järjestön Suomen Assitejn jäsenteattereiden esityksistä. Ohjelmisto täydentyy kevään aikana.

Lämpimästi tervetuloa esityksiin! Juhlistamme samalla myös maailman lastenteatteripäivää, joka vietetään vuosittain 20.3.

Company Portmanteau: Piste, piste, piste 

Eräänä päivänä lapsi istutti maahan kolme pientä pistettä, jotka kasvoivat kauniiksi viivoiksi.

Monitaiteinen lapsille ja nuorelle yleisölle suunnattu esitys yhdistää nykysirkusta, tanssia ja elävää kuvataidetta. Luis Sartori do Valen ja Mira Ravaldin teos Piste, piste, piste on kiehtova matka muotojen ja luovuuden maailmaan, joka syntyy, kun esityshetkessä tyhjästä valkoisesta näyttämöstä luodaan vanhoilla piirtoheittimillä mielikuvituksekas universumi. Teos pohjautuu kirjailija-kuvittaja Mario Valen lastenkirjaan Três Pontinhos (Kolme pientä pistettä). Ikäsuositus: 4+.

Esitys Kanneltalossa 16.3.2024 klo 14, lisätiedot ja liput lippu.fi 

Blind Gut Company: Meritähdenlento

Meritähdenlento on pehmeästi pyörteilevä sirkusmatka meren pohjalta kohti pintaa. Vedenalaisessa maailmassa seikkailevat kahden esiintyjän lisäksi muun muassa leikkisät kalat, mystiset meduusat ja värikkäät korallit. Vauva pääsee nauttimaan meren syleilystä katsellen, kuunnellen ja tunnustellen turvallisessa ympäristössä. Kohdeyleisö: 0–1-vuotiaat aikuisineen.

Esitykset Annantalossa 17.3. klo 12 ja 14, lisätiedot ja liput
lippu.fi

Red Nose Company: Punahilkan paluu
– eli kuinka mennään kunnolla metsään ja tullaan supersankariksi

Punahilkan tarinaa on kerrottu sukupolvelta toiselle jo satoja vuosia. Nyt rakastettu satu nähdään näyttämöllä kahden klovnin riemukkaana tulkintana. Isoäidiltä lahjaksi saatu viitta antaa Punahilkalle supervoimat ja auttaa selviytymään kiperissä tilanteissa. Klovnit johdattavat katsojan pohtimaan luottamuksen ja turvallisuuden teemoja huumoria säästelemättä. Esitys on suunnattu erityisesti alakoululaisille ja heidän perheilleen. Ikäsuositus: 6+
Kuva: Ilari Kallinen

Esitys Aleksanterin teatterissa su 17.3. klo 12.00 Lisätiedot ja liput lippu.fi 

http://www.raatikko.fi

Tanssiteatteri Raatikko: Hamelnin Pillipiipari

Klassikkosatu herää eloon Tanssiteatteri Raatikossa! Uusi, riemukas tulkinta puhaltaa klassikkosatuun uutta eloa. Tanssia, teatteria, sirkusta ja livemusiikkia yhdistävä kokonaisuus yllättää katsojat. Vanha satu herää eloon ja tarinan taika vie mukanaan!

Hamelnin kaupunkia vaivaa hurja rottaongelma, varsinainen rottastrofi. Paikalle saapuu salaperäinen pilliä soittava muukalainen, joka lupaa karkottaa kiusanhenget kaupungista. Kuinkahan käy, häviääkö kaupungista rotat vai asukkaat? Ikäsuositus: 3-12-vuotiaat.

Esitykset Tanssiteatteri Raatikossa 15.3. sekä 19.-22.3. arkisin klo 9 ja 10.30 sekä la 23.3. klo 14
Liput 15,50e. Lisätiedot ja liput
www.raatikko.fi

Mamia Company: SAMMAKKOLAMMIKKO
- vuorovaikutteinen tanssisatu puhtaan veden tärkeydestä

"Älä heitä roskaa et voi koskaan tietää kenen kotia se moskaa"

Sammakkolammikko on monitasoinen teos puhtaan veden tärkeydestä ja luonnonsuojelusta. Teoksessa näytetään kolme erilaista roskaajaa. Kake Kivipää roskaa luontoa, koska ei voi hyvin itsensä kanssa. Malla Maailmanparantajalle tapahtuu vahinko. Peksi ei välitä mistään ja on paha kaikille; ympäristölle ja muille ihmisille.
Kuva: Olli Berg

Esitykset su 17.3. klo 14-14.35 (suomeksi) ja ke 20.3. klo 10 englanniksi)
Mamia Company, Kulttuuritalo Myyräncolo, Jönsaksentie 6 A, 3krs. 01600 Vantaa
Liput: 6 e, varaus:
mamiacompany@gmail.com 


Teatterikoulu ILMI Ö. yhteistyössä Pukinmäen sirkuskoulun kanssa:

SYRJÄSILTA - kertomus kotiinpaluusta


Saaran äiti kuolee, ja hän matkustaa lapsuudenkotiinsa huolehtimaan asioista. Tutut maisemat ja yllättävät kohtaamiset nostavat mieleen lapsuusmuistot ja nuoruuden kuohut.

Mikä on muuttunut? Miksi menneistä peloista on niin vaikea päästää irti? Ja mitä tehdä vanhalle rakkaalle kotitalolle, joka kiinnostaa yllättävän monenlaisia ostajia?

Esitykset Nukketeatteri Sampossa
La 16.3.2024 kello 17.00 (kenraali)
Su 17.3.2024 kello 14.00 (ensi-ilta)
Su 17.3.2024 kello 17.00

Liput 4e/ 6e. Lisätiedot ja lippuvaraukset osoitteesta:

teatteriopetus@teatteri-ilmio.fi tai lähettämällä tekstiviesti numeroon 0442571220.

Milla Risku: Kampelan kolme toivomusta

Köyhä kalastaja pyydystää kampelan, joka lupaa toteuttaa kalastajan kolme toivomusta päästäkseen vapaaksi. Kalastajan ja tämän vaimon ahneus kuitenkin kasvaa ja heidän toiveensa käyvät yhä kohtuuttomammiksi. Esitys käsittelee materialismia sekä ihmisten
aiheuttamaa luonnon ja merien kuormitusta absudrin huumorin keinoin. Uusinta ensi-ilta Kampelan kolme toivomusta on nykyaikaan sovitettu, klassisen käsinukketeatterin keinoin esitetty versio Grimmin sadusta "Kalastaja ja hänen vaimonsa". Ikäsuositus 3+.
Esitykset Pakilan Nukketeatteritalolla, Lepolantie 19, 00660 Helsinki
Pe 22.3. klo 10
La 23.3. klo 15
Lisätietoa ja liput www.metropolitanpuppets.org/kampelan-kolme-toivomusta

Nukketeatteri Sampo: MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa

Keväinen suosikki MIAU! esittelee pääsiäiseen liittyviä kansanperinteitä ja uskomuksia vauhdikkaassa nukketeatterikavalkadissa. Esityksessä on mukana loruja, runoja ja lauluja, monipuolista nukketeatteriosaamista ja huumoria monenikäisille. Esityksen laulut kuultavissa Pieni pääsiäislevy –cd:ltä.

Kesto 40 min.

Käsikirjoitus, sovitus, nuket, lavastus, alkuperäinen ohjaus: Maija Barić
Uusintaohjaus: Iivo Barić
Musiikki: Maija Barić ja Bojan Barić
Musiikin sovitus: Esiintyvät muusikot
Esiintyjät: Susan Aho, Iivo Barić, Antero Reinistö sekä Sanna Kaisa Sundström
Kuvat: Uupi Tirronen 


Esitykset Nukketeatteri Sampossa
Pe 15.3. klo 10
La 16.3. klo 12
Ke 20.3. klo 10
Ke 20.3. klo 17
Pe 22.3. klo 10
Pe 22.3. klo 18
La 23.3. klo 15
Su 24.3. klo 11

Liput ja lisätiedot www.nukketeatterisampo.fi

Svenska Teatern: AJA, BAJA ALFONS ÅBERG!

Publikfavoriten är tillbaka våren 2024! Alfons Åberg är en helt vanlig pojke som bor med sin pappa i en förort. Stor är han inte. Och inte så stark. Och slåss gör han helst inte heller. Han är glad och busig men kan också bli ilsken och ledsen. Alfons gör helt vanliga saker, men de kan bli till ett äventyr – som en helikopterfärd till djungeln med pappa, eller en spännande lek med Mållgan eller Viktor. På kvällen vill Alfons inte alltid lägga sig och då kan det hända att inte heller pappa får lugn och ro.

Berättelserna om Alfons Åberg är ständigt aktuella med fräscha och sympatiska vardagsskildringar, fulla av värme och fantasi. Alfons har på sitt alldeles egna sätt roat, stöttat och utmanat barn världen över. Den finurliga musiken av Georg Riedel i nytt arrangemang av Robert Kock har en framträdande plats i föreställningen. Åldersrekommendation från 3 år.

Aja, baja Alfons Åberg! baserar sig på Gunilla Bergströms älskade bokserie om Alfons och hans vänner.

SPELPERIOD: 6.3.2024 – 29.4.2024
SCEN: AMOS-scenen
BILJETTER: 12 € – 20 €
LÄNGD: 45 min

Mera information: Svenskateatern.fi


Kulttuuritalo Grand: RESPECT- MONIKULTTUURINEN MUSIKAALI

MATKA-RESA-JOURNEY ja kertoo perheen selviytymisestä sodan jaloista ja pitkästä matkasta kävellen, pelastusveneellä yli vaarallisen Välimeren pakolaisleirille ja sieltä odottamisen jälkeen Suomeen. Matkalla tapahtuu kaikenlaista mm. perhe joutuu eroon toisistaan.

Käsikirjoitus perustuu osittain ryhmäläisten omiin kokemuksiin ja on työstetty yhdessä ohjaajan kanssa Devising-menetelmän avulla. Musikaalissa on tarina, musiikkia ja tanssia. Lisäksi videoprojisointia ukrainalaiselta elokuvaopiskelijalta.

Esityksen yhteistyökumppaneina on Porvoon kansalaisopiston kurssilaiset, Porvoon nuorisopalvelut, Porvoon SPR ja Kulttuuritalo Grand. Esityksen kesto noin tunti.

Monikulttuurinen musikaali RESPECT-Matka-Resan-Journey Kulttuuritalo Grandissa rasisminvastaisen teemaviikon kunniaksi.
Osoite: Piispankatu 28, 06100 Porvoo

Esitykset koululuokille: ke 20.3. klo 10.00 ja 13.00 ja to 21.3.klo 10.00 ja 13.00. Avoin yleisöesitys: to 21.3 klo.18.00

Koululuokille suunnatut esitykset ovat oppilaitoksille ilmaisia ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen perjantaihin 15.3.mennessä draamaopettaja Tarja Hiltuselle tarja.hiltunen2@porvoo.fi, puh. 0505 66 8932


Les Nouveaux Ballets (Ranska): Scoooootch! – Teippi tarttuu!
Vierailuesitys Tanssiteatteri Hurjaruuthissa!

Nyt hullutellaan yllättävällä rakennusmateriaalilla: tarttuvalla teipillä! Kapinoiva rockyhtye on lähtenyt karkumatkalle, ja sen jäsenet alkavat rakentaa itselleen uutta yhteisöllistä elinympäristöä. Mihin kaikkeen teippi jää kiinni ja mitä kaikkea sillä voi tehdä?

Rokkijengi rullaa teippiä, seuraa sitä ja vetää sillä linjoja. Arvaamaton teippi tarttuu jopa esiintyjien vartaloihin ja paljastaa näkymättömät sidokset! Lähes tyhjästä esiintyjät luovat majoja ja leikkivät kehoillaan tanssija-nukketeatteritaiteilijana, näyttelijänä ja äänisuunnittelijana. Esiintyjät kutsuvat yleisöä pohtimaan suojan, muodonmuutoksen ja jakamisen käsitteitä.

Esitys on tyylilajiltaan tanssiteatteria ja sopii kaikenkielisille noin 3-vuotiaasta alkaen. Kesto 35 min. Liput 16 € / lapsiryhmät 10 € per lippu.

Esitykset 23.–27.3.2024 Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1 a, 00180 Helsinki) 

Lisätiedot: https://hurjaruuth.fi/esitys/les-nouveaux-ballets-scoooootch-teippi-tarttuu/

Info in English: https://hurjaruuth.fi/en/program/les-nouveaux-ballets-fr-scoooootch/