Ajankohtaista / News

Kiitos kaikille vuoden 2026 Bravo!-kävijöille. Seuraava Bravo!-festivaali järjestetään maaliskuussa 2026!
Osallistu palautekyseyyn, ja voit voittaa 20 euron lippu.fin lahjakortin. Kysely on avoinna 7.4.2024 saakka.

Thank You to everyone who visited Bravo! 2024. The Next Bravo! Festival will be organised in March 2026!

"Rohkeaa ja korkeatasoista - Bravo!-festivaali nostaa esiin lapsille ja nuorille suunnatun esittävän taiteen merkitystä ja tuo kansainvälisiä vieraita pääkaupunkiseudulle"
Lue juttu Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen sivuilta (julkaistu 9.2.2024).

Bravo!-festivaalin kehittämishanke vuosina 2023-2026
 
Kehitämme kansainvälistä lapsille ja nuorille suunnattua esittävän taiteen Bravo!-festivaalia vuosina 2023–2026. Bravo!-festivaali on Suomen Assitej ry:n  ja pääkaupunkiseudun kulttuuritoimien yhteistyössä järjestämä festivaali. Kehittämishankkeen toteuttaja on Suomen Assitej.

Kehittämishankkeen aikana Suomen Assitej järjestää yhteistyössä pääkaupunkiseudun kulttuuritoimien kanssa kaksi Bravo!-festivaalia vuosina 2024 ja 2026. Bravo!-tapahtumissa nähdään korkeatasoisia esitysvierailuja sekä muuta laadukasta ja monipuolista lapsille, nuorille ja heidän perheilleen suunnattua ohjelmistoa.

Syksyllä 2023 järjestettiin ensimmäinen kaksipäiväinen Bravo! POP-UP -tapahtuma. Tapahtumassa vieraili skotlantilainen nykytanssiryhmä Barrowland Ballet kahdella esityksellä ja tapahtuma tavoitti satoja lapsia, nuoria ja aikuisia kulttuurikeskus Stoassa 27.-28.10.2023. Tiger Tale -esitys oli suunnattu koko perheelle ja Playful Tiger -esitys autismikirjon lapsille. POP-UP -tapahtumasta voi lukea lisää Assitejn vuoden 2023-2024 järjestölehdestä

Festivaalituotannon ja tapahtumien lisäksi Suomen Assitej ry vahvistaa hankkeessa yhteistyötä kotimaisen kentän kanssa ja syventää yhteistyötä Pohjois- ja Baltian maiden ASSITEJ-keskuksien muodostaman verkoston ja muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa. Merkittävä osa hanketta on Suomen Assitej ry:n ja Taideyliopiston välinen yhteistyö, jonka tavoitteena on innostaa uusia tekijöitä lasten ja nuorten esittävän taiteen kentälle.

Syksyllä 2023 Taideyliopiston avoin yliopisto ja Suomen Assitej järjestivät yhteistyössä kahden opintopisteen laajuisen kurssin Lapsi esittävän taiteen katsojana ja kokijana. Kurssille osallistui parikymmentä alan ammattilaista ja alasta kiinnostunutta. Kurssista voi lukea lisää Taideyliopiston blogista.

Keväällä 2024 Bravo!-festivaalin yhteydessä järjestettiin  Bravo! Festival Campus. Avoin iltapäiväseminaari pidettiin Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla maailman lastenteatteripäivänä 20.3.2024 klo 13-16.

Bravo!-festivaalin kehittämishanketta tukee Helsingin kaupunki sekä Jane ja Aatos Erkon säätiö. 

Bravo!-festivaali
 

Lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ry on yhteistyössä pääkaupunkiseudun kulttuuritoimien kanssa järjestänyt Bravo!-festivaalia jo vuodesta 2000 lähtien. Joka toinen vuosi pidettävä festivaali on syntynyt juhlistamaan Helsingin kaupunkia kulttuuripääkaupunkina. Mukana ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa kulttuuritaloineen. Bravo!-festivaalilla on pitkä perinne ja se on vakiinnuttanut paikkansa pääkaupunkiseudulla. Bravo!-festivaali on Suomessa ainoa ohjelmistoltaan näin laaja, kansainvälisiin teoksiin keskittyvä sekä ammattimaisesti kuratoitu lapsille ja nuorille suunnattu esittävän taiteen festivaali.

Suomen Assitej ry

Suomen Assitej ry on osa maailman suurinta lasten ja nuorten esittävän taiteen ASSITEJ International -verkostoa, jolla on jäsenorganisaatioita yli 100 maassa. Suomen Assitejn tavoitteena on lisätä lapsille ja nuorille suunnatun esittävän taiteen näkyvyyttä, saatavuutta ja arvostusta sekä työskennellä alan kehittämisen, korkeatasoisen taiteellisen toiminnan, tutkimuksen ja taidekasvatuksen hyväksi.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Tanja Turpeinen, tanja.turpeinen(at)assitej.fi, puh. +358 44 0866 355
Projektipäällikkö Pisko Aunola, pisko.aunola(at)assitej.fi, puh. +358 40 725 1001

Päivitetty 27.3.2024