Ajankohtaista / News

Uutisia 7.6.2023

Bravo!-festivaalin kehittämistyöhön tukea!
 

Kehitämme kansainvälistä lapsille ja nuorille suunnattua esittävän taiteen Bravo!-festivaalia vuosina 2023–2026. Bravo!-festivaali on Suomen Assitej ry:n  ja pääkaupunkiseudun kulttuuritoimien yhteistyössä järjestämä festivaali. Kehittämishankkeen toteuttaja on Suomen Assitej.

 

Hankkeen aikana Suomen Assitej järjestää yhteistyössä pääkaupunkiseudun kulttuuritoimien kanssa kaksi Bravo!-festivaalia vuosina 2024 ja 2026. Lisäksi syksyllä 2023 toteutetaan ensimmäistä kertaa Bravo! Pop-up yhteistyössä kulttuurikeskus Stoan kanssa. Bravo!-tapahtumissa nähdään korkeatasoisia esitysvierailuja sekä muuta laadukasta ja monipuolista lapsille, nuorille ja heidän perheilleen suunnattua ohjelmistoa.

Festivaalituotannon kehittämisen lisäksi Suomen Assitej ry vahvistaa hankkeessa yhteistyötä kotimaisen kentän kanssa ja syventää yhteistyötä Pohjois- ja Baltian maiden ASSITEJ-keskuksien muodostaman verkoston ja muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa. Merkittävä osa hanketta on Suomen Assitej ry:n ja Taideyliopiston välinen yhteistyö, jonka tavoitteena on innostaa uusia tekijöitä lasten ja nuorten esittävän taiteen kentälle.

 

Bravo!-festivaali 

Lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ry on yhteistyössä pääkaupunkiseudun kulttuuritoimien kanssa järjestänyt Bravo!-festivaalia jo vuodesta 2000 lähtien. Joka toinen vuosi pidettävä festivaali on syntynyt juhlistamaan Helsingin kaupunkia kulttuuripääkaupunkina. Mukana ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa kulttuuritaloineen. Bravo!-festivaalilla on pitkä perinne ja se on vakiinnuttanut paikkansa pääkaupunkiseudulla. Bravo!-festivaali on Suomessa ainoa ohjelmistoltaan näin laaja, kansainvälisiin teoksiin keskittyvä, sekä ammattimaisesti kuratoitu lapsille suunnattu esittävän taiteen festivaali.

 

Suomen Assitej ry

Hankkeen toteuttaja Suomen Assitej ry on osa maailman suurinta lasten ja nuorten esittävän taiteen ASSITEJ International -verkostoa, jolla on jäsenorganisaatioita yli 100 maassa. Suomen Assitejn tavoitteena on lisätä lapsille ja nuorille suunnatun esittävän taiteen näkyvyyttä, saatavuutta ja arvostusta sekä työskennellä alan kehittämisen, korkeatasoisen taiteellisen toiminnan, tutkimuksen ja taidekasvatuksen hyväksi.

 

Kehittämishanketta tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.  Säätiön tuki kolmivuotiselle hankkeelle on yhteensä 320 000€.  Kiitos säätiölle tästä upeasta satsauksesta lasten ja nuorten esittävään taiteeseen!


Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Suomen Assitej ry, Tanja Turpeinen, tanja.turpeinen@assitejfi.org, +358 44 0866 355--------------------------------------------------------------------------------


Uutisia 14.6.22

Seuraava Bravo!-festivaali järjestetään keväällä 2024. / Scenkonstfestivalen Bravo! organiseras nästa gången i vår 2024. / The next Bravo! Festival will be in spring 2024. 


------------------------------------------------------------------------------

Uutisia 14.12.2021

Bravo!-festivaalilta 2020 siirtyneitä esityksiä nähdään ensi maaliskuussa 2022 Hurraa!-festivaalilla. Alla tiedote festivaalista.

Hurraa!-festivaali 12.–20.3.2022

Taiturointia ovenraossa, joutsenia hopeisella järvellä ja miehiä villasukissa!

Lasten ja nuorten esittävän taiteen Hurraa!-festivaali valloittaa jälleen pääkaupunkiseudun kulttuuritalot 12.–20.3.2022. Kymmenen päivän ajan Hurraa!-festivaali tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille korkealaatuisia, riemukkaita ja kiehtovia esityksiä ja elämyksiä. Ohjelmistossa on fyysistä teatteria, sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Perinteisesti tuoreen kotimaisen esitystaiteen näyteikkunana tunnetun Hurraa!-festivaalin ohjelmistossa nähdään vuonna 2022 poikkeuksellisesti myös kansainvälisiä esityksiä.

Vuoden 2022 Hurraa!-festivaalin kotimaisia helmiä ovat: Teatteri QO:n Ovisilmä, Kuuma Ankanpoikanen & Tehdasteatterin Prinsessa Pikkiriikki, Teatteri Tuomikon Suru puserossa, Company Portmanteaun Piste, piste, piste, Red Nose Companyn Frankenstein sekä Ilmatila ry:n Sarana.

Kansainvälisen ohjelmiston mukaansatempaavat esitykset ovat vuonna 2020 perutun Bravo!-festivaalin taiteilijoilta. Hurraa!-festivaalilla nhdään: Don Gnu:n M.I.S. -Natten Lang Tanskasta, Kompani Giraff:in Tvärslöjd ja Claire Parsons Co.:n LILLA SVANSJÖN Ruotsista sekä Arts Fraction Foundation & JIENKYO:n Kuuki Puolasta ja Japanista.

Hurraa!-festivaalin järjestävät vuonna 2022 pääkaupunkiseudun kulttuuritoimet yhteistyössä lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej:n kanssa.

Lisätietoja festivaalin esityksistä, lipunmyynnistä ja oheistapahtumista löytyy joulukuun puolivälistä lähtien www.hurraa.org -nettisivuilta.


In English:

Hurraa! Festival 12–20 March 2022

Virtuosity in the doorway, swans on a silver lake and men in wool socks!

The municipal cultural services of the Helsinki Metropolitan Area, in cooperation with ASSITEJ Finland, organise the Hurraa! festival of performing arts for children and young people on 12–20 March 2022. The festival offers high-quality performances for children, young people and families in the cultural centres of the Helsinki Metropolitan Area. The programme includes physical theatre, circus, dance and puppet theatre. Traditionally known as a showcase for fresh Finnish performance art, the 2022 Hurraa! festival will also feature international performances produced by ASSITEJ Finland.

The Finnish highlights of the 2022 Hurraa! festival include: Ovisilmä by Teatteri QO, Prinsessa Pikkiriikki by Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen & Tehdasteatteri, Suru puserossa by Teatteri Tuomikko, Piste, piste, piste by Company Portmanteau, Frankenstein by Red Nose Company and Sarana by Ilmatila. The international programme consists of four exciting performances originally intended for the 2020 Bravo! festival, which was cancelled due to the COVID-19 pandemic. At the 2022 Hurraa! festival, we will finally see M.I.S. – Natten Lang by Don Gnu from Denmark, Tvärslöjd by Kompani Giraff from Sweden, LILLA SVANSJÖN by Claire Parsons Co. from Sweden and Kuuki by Art Fraction Foundation & JIENKYO from Poland and Japan.

More information about the festival’s performances, ticket sales and related events will be available at www.hurraa.org from mid-December.


----------------------------------------------------------------------------

Uutisia 17.6.2021

Bravo!-festivaalin sivuilla on juuri julkaistu  kulttuuritalojen ohjelmistoon siirtyneiden live-esityksien esitysaikoja.  Esitysajat ja lipputiedot tulevat täydentymään vielä kesän ja alkusyksyn aikana. Esitykset ovat osa kevään 2021 Bravo!-festivaalin syksyyn siirtynyttä kotimaista live-ohjelmistoa.

Maaliskuussa 2021 järjestetty virtuaalinen poikkeusajan festivaali oli menestys!  Online Bravo!-festivaali keräsi 7500 katselukertaa (ruutua). Yhden ruudun tai laitteen takana esityksiä seurasi useimmiten useampi henkilö kuten perhe, päiväkoti- tai koululuokka,  joten todellinen katsojaluku on vielä paljon suurempi. Festivaalin muut esitykset ja etätyöpajat olivat rajattuja tietylle koulu- tai päiväkotiryhmälle omassa yksikössään ja näihin etä- tai ulkototeutuksiin osallistui yhteensä 1243 henkilöä.  

Kiitos mukana olleille artisteille, yhteistyötahoille ja katsojille! Oli hienoa nähdä, kuinka lämpimästi ja avosylin yleisö otti vastaan festivaalin.  Lapsille ja nuorille suunnatulle esittävälle taiteelle oli selkeästi tilausta.  Festivaali oli myös järjestäjille positiivinen ja tunnelmaa nostattava kokemus, joka piristi maaliskuista arkea!


------------------------------------------------------------

Uutisia 11.2.2021

Bravo!-festivaali tarjoaa tänä keväänä virtuaalisisältöjä ja ulko-ohjelmaa – live-esitykset siirtyvät syksyyn

Kansainvälinen lasten ja nuorten esittävän taiteen Bravo!-festivaali tarjoaa iloa ja elämyksiä poikkeusaikana lapsille, nuorille ja perheille. Maaliskuussa 6.-14.3.2021 nähdään kaikille avointa online-ohjelmaa sekä ulkoesityksiä ja etätyöpajoja suoraan päiväkodeissa ja kouluissa rajatuille ryhmille. Festivaalin sisätiloissa tapahtuvat live-esitykset siirtyvät maaliskuulta syksyyn kulttuuritalojen ohjelmaan. Bravo!-festivaali järjestetään 11. kerran yhteistyössä lasten ja nuorten teatterijärjestö Assitej:n sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien kulttuuritoimien ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Online-ohjelmassa nähdään korkeatasoista nukketeatteria, sirkusta, tanssia ja fyysistä teatteria esitystallenteina ja striimauksina kotimaisilta sekä kansainvälisiltä taiteilijoilta. Ohjelma on maksutonta. Tarkempi ohjelma päivittyy www.bravofestivaali.fi -sivustolle 24.2. mennessä.

Bravo!-festivaali jalkautuu kouluihin ja päiväkoteihin

#digiteatterin tilausteos Tekoälyseikkailu 1994 tuo uudenlaisen esityskokemuksen alakoululaisille luokkahuoneessa, kun älylaitteiden kautta sukelletaan yhteiselle aikamatkalle vuoteen 1994 ja tekoäly kuljettaa tarinaa yleisön lähettämien kuvien ja tekstien perusteella.

Teater Kojan sekä Lasten Estradi ilahduttavat tuoreilla ulkoesityksillään päiväkotien ja koulujen lapsia sekä ruotsiksi että suomeksi. Esitykset tapahtuvat rajatuille ryhmille turvallisesti ulkona, korona-rajoitusten puitteissa.

Syksyllä kulttuuritaloissa nähtävät esitykset

Syksyyn siirtyvät live-esitykset näyttävät laajan kattauksen uutta kotimaista lapsille ja nuorille suunnattua esittävän taiteen sisältöä. Esitykset siirtyvät osaksi kulttuuritalojen syksyn ohjelmaa ja tarkat esityspäivämäärät ilmoitetaan myöhemmin sekä kulttuuritalojen että Bravo!-festivaalin sivuilla. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan joko esityksen uuteen ajankohtaan tai ne lunastetaan takaisin ostotahon, esimerkiksi  lippu.fi kautta.

-------------------------------------------------------

Uutisia 11.1.2021

Bravo!-festivaalin ohjelmisto on juuri julkaistu ja festivaali järjestetään 6.3.-14.3.2021. Vallitseva pandemiatilanne on vaikuttanut monin tavoin Bravo!-festivaalin sisältöihin ja sen tuotantoon. Ohjelmisto koostuu tänä vuonna poikkeuksellisesti vain kotimaisista esityksistä. Esityksiä tapahtuu kulttuuritalojen näyttämöiden lisäksi myös ulkotiloissa, asuntovaunussa sekä ovessa. Lisäksi festivaalilla tullaan näkemään joitakin striimattuja esityksiä ja muita digitaalisia sisältöjä, kuten alakouluissa esitettävä, tilaustyönä festivaalille suunniteltu #digiteatterin Tekoälyseikkailu 1994. 

Bravo!-festivaali järjestetään koronarajoitusten mukaisesti ja turvallisuus huomioiden. Toivomme, että maaliskuussa voimme tarjota lapsille ja nuorille ja heidän perheilleen nautinnollisia, viihdyttäviä ja turvallisia esityselämyksiä.  Pandemiatilanne saattaa kuitenkin vaikuttaa festivaalin live-sisältöihin. Seuraathan siis myös festivaalin online-ohjelmaa, joka tulee päivittymään näille sivuille piakkoin. Nettisivuilta ja festivaalin sosiaalisen median kanavista tulet myös löytämään ajankohtaista tietoa festivaalijärjestelyiden etenemisestä.

Festivaalin ohjelmisto on tasokas ja upea kattaus kotimaisia lapsille ja nuorille suunnattuja esittävän taiteen teoksia! Monista muutoksista ja epävarmasta ajasta huolimatta olemme ylpeitä tulevasta ohjelmistosta ja innolla ja toiveikkain mielin odotamme maaliskuun alkua!

Lämpimin terveisin,
Bravo!-festivaalin tuotantotiimi

News 11.1.2021

Bravo! Festival program has been released and the festival will take place between 6th and 14th of March 2021. The current pandemic has had many effects on the content and production of the festival.  Bravo! festival will have this year exceptionally only Finnish performances. The performances will take place also outdoors, in a caravan and a doorway, beside the stages of the cultural houses.  On the festival there will also be shown some streamed performances and other digital contents, such as the commissioned work  AI Adventure 1994  by #Digiteatteri,  shown in the elementary schools and designed especially for Bravo! Festival.

Bravo! Festival will pay special attention to safety and follow the current corona guidelines and regulations.  We hope that in March we can offer enjoyable, safe and entertaining performance experiences to children, young people and their families. However the current pandemic situation may have impact on the organisation of the live performances of the festival. Please thus also follow the online program of the festival, which will be updated on these pages very soon.  We will also post current news about the festival  on our web page and on our social media accounts.

The program of the festival is a high-level and amazing display of Finnish performances for children and young people! Despite of the many changes we have endured and these turbulent times we are very proud of our upcoming program and look forward with optimism to the beginning of March!

With warmest regards,
The Bravo! Festival production team


------------------------------------------------------------------

Uutisia 10.11.2020

Bravo!-festivaali 6.–14.3.2021
Oletko nähnyt nukketeatteria asuntovaunussa tai piirtoheitinten leikkiä sirkusesityksessä?


Bravo! esittävän taiteen festivaali lapsille ja nuorille  6.–14.3.2021 tuo iloa ja elämyksiä poikkeusaikaan korkealaatuisilla esityksillään lapsille, nuorille ja perheille. Festivaali tarjoaa esityksiä eri-ikäisille katsojille pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa sekä esityssalien ulkopuolella. Ohjelmistossa on teatteria, sirkusta, tanssia sekä nukketeatteria. Bravo!-festivaali järjestetään 11. kerran yhteistyössä lasten ja nuorten teatterijärjestö Suomen Assitej:n sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien kulttuuritoimien kanssa. Vuoden 2021 festivaalin painotus on kotimaisessa esittävässä taiteessa kansainvälisin maustein. Ohjelmisto julkaistaan 11.1.2021.

-------------------------------------------------------------

Uutisia 15.9.2020 / News 15th September 2020 

Iloisia uutisia! Kansainvälinen esittävän taiteen Bravo!-festivaali lapsille ja nuorille järjestetään 6.-14.3.2021 ja suunnittelutyö on käynnistynyt. Ohjelmisto ja esitysaikataulu julkaistaan tammikuussa 2021 tällä sivustolla.  

Happy news! The International Bravo! Performing Arts Festival for young audiences will be held in 6th to 14th March 2021 and the planning work has begun. The programme will be released in January 2021 on this site.

--------------------------------------------------------------

Tiedote 12.3.2020

BRAVO! -festivaali on peruttu.

Kansainvälinen lapsille ja nuorille suunnattu esittävän taiteen Bravo! -festivaali joudutaan perumaan. Festivaalin oli tarkoitus tapahtua 14.-22.3.2020 pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa sekä muissa esityspaikoissa. Festivaalin järjestävät tahot, eli Suomen Assitej ry yhdessä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien kanssa ovat päätyneet ratkaisuun tänään Suomen hallituksen antamien suositusten perusteella. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on rajoitettu kansainvälisiä vierailuja ja asetettu matkustusrajoituksia.  

Olemme erittäin surullisia ja pahoillamme tapahtuneesta.  Festivaalin siirtämistä tulevaisuuteen kartoitetaan.

News 12th March 2020

BRAVO! Festival has been cancelled. 

The Bravo Performing Arts Festival for young audiences is forced to cancel. The festival was planned to take place 14.-22.3.2020 in the culture centres in the Helsinki Metropolitan area and in few other performance venues. The organising parties including ASSITEJ Finland and the cities Helsinki, Espoo, Vantaa and Kauniainen have decided to cancel the festival due the recommendations given by the Finnish government. To prevent the spread of Covid-19 virus restrictions have been imposed on the international visits and on international travels. 

We are very sad and sorry about these events! We are looking into the possibilities of postponing the festival into the future.