Artefactos Bascos (Brasilia)

B A T U 

Ke 20.3. klo 18 Pessi, Vantaa
Su 24.3. klo 12 & 14 Annantalo, Helsinki 

Sanaton
Ikäsuositus 2-8-vuotiaat
Kesto n. 50 min

Esitykseen liittyy myös 5-6-vuotiaille suunnattu B A T U Lab. -työpaja
la 23.3. klo 10-12 ja 14-16 Annantalolla!

Karttoja? Polkuja? Teitä? Taloja? Kaupunkeja? BATU-esityksessä lapsitaiteilijat pääsevät kokeilemaan mitä kaikkea suorista viivoista muodostuukaan! Yhdessä leikkien voidaan rakentaa ihan omanlaisia maailmoja.

Baskien kielessä, euskerassa, batu-verbin merkityksiä ovat muun muassa liittyä, lisätä, yhdistää, ryhmitellä, koota, kerätä ja kohdata. Verbi tulee alkujaan sanasta bat, joka tarkoittaa yhtä.

Batu on valloittava linjojen, polkujen, risteyskohtien, tilojen, karttojen, rakenteiden, yhdistelmien ja löytöjen peli, jossa luovuus ja leikki kohtaavat. Maalaa, taita, liimaa, liitä ja rakenna… Koko yleisön yhteinen elämys houkuttelee kokeilemaan, mitä kaikkea suorakulmista voikaan syntyä. Uteliaisuuden ja luovuuden saa päästää valloilleen!

Artefactos Bascos on muodostunut taiteilija-esiintyjän, taidehistorioitsijan sekä graafisen suunnittelijan Ieltxu Ortuetan luomien teosten ympärille. Ortueta kehittää esitysprojekteja erityisesti lapsiyleisöille. Artefactos Bascos ajattelee lasta leikkikumppanina ja tekijänä vuorovaikutteisissa teoksissa, jotka liikkuvat kuvataiteen, performanssitaiteen ja epätyypillisten esitystilojen välillä.

Suunnittelu ja esiintyminen: Ieltxu Ortueta
Äänisuunnittelu: Gil Fuser
Tuotanto: Sendero Cultural / Adryela Rodrigues
Kuvat: Hussam Adin Hazimeh


Liput

Lasten kulttuurikeskus Pessi:n näytös on maksuton. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista. 
Liput lippu.fi:n kautta.