SPROUTHEATER PROJECT: LITTLE WONDERS / SYDKOREA (0+)

10 min. åt gången. Förhandsanmälan i början av dagen vid dörren.

Time, belly button
En titt in i livmoderns ut bebisens perspektiv. En föreställning om graviditet, tid och anknytningen mellan bebisen och modern. Uppträdare: Hyejin Bae.

Promenade
En kort promenad i småbarnets värld ur småbarnets synvinkel. Uppträdare: Haejin Lee, Mila Lee

Jajang Jajang my baby
En vaggvisa från mor till bebis. Välkommen till världen! Uppträdare: Sira Hur

Recommenderas för 0-2 år
Språk: inga ord

teaterBLIK: HOV! / DANMARK (1+)  

Livet är fullt av överraskningar! Ingenting är som det ser ut, livet förändras och är i ständig rörelse. Pappret byter form, precis som livet, det kan vara en blomma, en groda, en klänning eller ett berg.

original idé: Gertrud Exner
Uppträdare: Maria Grønlund Malling
Regi: Lisa Becker
Musik: Claus Carlsen
Kostymer och papper: Trine Walther
Recommenderas för 1-4 år
Längd: 30 min
Språk: inga ord

LA BARACCA TESTONI RAGAZZI: UPPSIDE DOWN / ITALIA  (1+) 

Den ena bor i en värld, den andra i en annan. Världarna har olika seder och vanor. Kompisens värld verkar fascinerande, men främmande och ibland lite skrämmande.

Den ena bor i en värld, den andra i en annan. Världarna har olika seder och vanor. Kompisens värld verkar fascinerande, men främmande och ibland lite skrämmande. En dag blir rollerna ombytta. Hur ser världen ut när man ser den från en annans synvinkel – upp och ner?

Regi: Andrea Buzzetti, Enrico Montalbani och Carlotta Zini

Uppträdare: Andrea Buzzetti och Carlotta Zini

Kostym: Tanja Eick

Scenografi: Vanni Braga

Grafisk design: Enrico Montalbani

Rekommenderas för 1-6 år

Längd 35 min

A LINE ART: READY, STEADY, COLOR! / STORBRITANNIEN (2+)

Klara, färdiga, färglägg! Välkommen på restaurang! Hur skulle det smaka med en pizza med glitterketchup eller kanske kyckling med potatis och färgsenap? Välj själv, hos oss hittar du färger och tillbehör. Våra underhållande servitörer står för musiken. Bon appétit! Regi Toby Hulse, medverkande Anna Bruder, Arji Manuelpillai, Joe Fleming 
Språk: Engelska
Tid 35 min
rekommenderade ålder 2+

A LINE ART: READY, STEADY GO! / STORBRITANNIEN (3+)

Klara, färdiga, GÅ! Välkommen till bilskola! Först får du tillverka och färglägga ditt eget fordon. Sedan åker vi på äventyr, vi har biltvätt, vägarbeten och snöiga vägar framför oss. Vi har det roligt och beaktar trafiksäkerheten, tut, tut!

Regi: Toby Hulse
Artister: Anna Bruder, Arji Manuelpillai, Joe Fleming
Rekommenderas för barn över 3 år.
Längd 50 min.
Språk: engelska, tolk på plats.

GRUS GRUS TEATER: BJÖRKMUSEN OCH NÄBBMUSEN/ FINLAND (4+)

"Björkmusen och näbbmusen" är en äventyrlig berättelse om att acceptera det som är annorlunda och överkomma sina rädslor. En föreställning som på ett finurligt sätt kombinerar teckning, teater och traditionellt sagoberättande.

Djursamhället på en vattenomringad ö får en överraskningsgäst då en viss björkmus för första gången ramlar ner på marken från sitt hemträd. En modig näbbmus bestämmer sig för att bekanta sig med främlingen, men den makthavande bisamråttan fördömer deras vänskap. Mössen bestämmer sig för att rymma till tryggare landskap. Björkmusen och näbbmusen är en äventyrlig berättelse om att acceptera det som är annorlunda och överkomma sina rädslor. Den hyllade Grus Grus Teaters unika tolkning av Esko-Pekka Tiitinens och Tuula Tiitinens sagobok är en visuellt fascinerande och hjärtlig föreställning för hela familjen.

Originalverk: Esko-Pekka Tiitinen och Tuula Tiitinen
Bearbetning: Ville Kurki och Sofia Molin
Regi: Ville Kurki
Skådespelare, ritningar: Sofia Molin
Ljuddesign: Kalle Terästö
Produktion: Grus Grus Teater rf.
Åldersrekommendation: 4-10 år
Längd: 40 min
Språk: finska / svenska

TEATER KOJAN: DEN LILLA PRINSEN / FINLAND  (5+)

”Stäng dina ögon och öppna ditt hjärta, då kommer du se allting."

En pilot har tvingats landa med sitt flygplan i öknen. Under tiden han arbetar med att reparera sitt flygplan dyker DEN Lille prinsen upp. Prinsen kommer från en planet som är lika liten som ett hus och heter ASTERIOD B612.

Han berättar för piloten om sin spännande resa bland himlakropparna. Han har bland annat träffat en talande orm, en härsklysten kung, en geograf som aldrig reser och en vis räv.
Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exypéry är ett äventyr för hela familjen fylld av fart, fantasi och förundran. Berättelsen handlar om kärlek, nyfikenhet och om vad som egentligen är viktigt i livet.

På scen: Axel Hanses, Ida Törnroos, Kaisa Lallukka,
Musik& Scenografi: Simon Strömsund

Längd: 45 min.
Åldersrekommendation: 5-12 år

DOBLE MANDOBLE: MI OTRO YO – MIN ANDRA JAG / BELGIEN (7+)

Tänk om du mötte dig själv på gatan? Ojdå! Det skulle åtminstone leda till misstag, missförstånd, skoj, några ägg och – hmm, ett ägg? Helt galet!

Längd 60 min,
rekommenderad ålder 7.
Föreställningen är ordlös.

Regi: Rudi Skoctheim Jensen
Artister: Luis Córdob ja Miguel Córdoba
Scenografi: Thyl Beniest och Sebastien Boucheri
Ljud: Thyl Beniest
Kostymer: Rosana Lugo Fábregas
produktion: Doble Mandoble

ARIEL DORON: PLASTIC HEROES / ISRAEL (12+)

Kriget börjar, nu behövs hjältar. I det här kriget är soldaterna pyttesmå och bordet fungerar som ett slagfält. Varifrån kom tigern? Helt absurt – men det är ju just sådant kriget är.

Regi och uppförande: Ariel Doron
Konstnärlig rådgivare: Shahar Marom
Regiassistenter: Rotem Elroy, David Lockard
Språk: nästan inga ord/engelska
Rekommenderas för barn över 12 år.
Längd 45 min

PIIP JA TUUT TEATER: HAMLET / ESTLAND (13+)

Clownerna Piip och Tuut tar tag i William Shakespeares klassiska verk, trogna till den ursprungliga berättelsen med en modig, egen tolkning. Språk: engelska med lite finska

Berättelsen är kryddad med humor och behandlar mänsklighetens kärna.
Regissör: Lauris Gundars
Scenografi: Jaanus Laagriküll
Uppträdare: Toomas Tross, Haide Männamäe
Melodi och musik: Siim Aimla

BASTUBUSSEN

För att fira Helsinki Sauna Day 10.3 kurvar en bastubuss med på Bravo! festivalens invigningsdag. Bastubussen är en vedeldad, mobil bastu som byggts av återvunnet material i en 70-tals brandbil. Här kan man njuta av ett stadigt bad. Välkommen att värma dig för en stund eller för att bada bastu ordentligt – stilen är fri! Bastubussen stannar också vid följande hållplatser: Konsthuset Lilla Aurora kl. 10, Gamlasgården kl. 13

LASTEN KAUPUNKI  

I haren Talonens stad är alla barn hus. Vilket hus skulle du vara? Ett våningshus, radhus, en liten stuga, kanske ett palats? Randigt, rutigt, blommigt eller prickigt? Har ditt hus dörrar, fönster, en kattlucka? Svajar gardinerna i fönstret? Kanske huset är ett uppfinnarhus, men hur vet man det? Deltagarna lottas ut bland alla som anmält sig.